PRESS RELEASE

16.05.2019

Geia Food køber førende importør af græske produkter og aflægger solidt regnskab for 2018

Geia Food A/S køber den danske handelsvirksomhed Danton Trading A/S

Danton Trading har siden etableringen i 1988 specialiseret sig i at importere og sælge originale græske specialiteter inden for produktkategorier som mejeri/ost, kolonial og kølevarer samt brød. De primære kunder er de danske detailkæder, og virksomheden er også aktiv inden for foodservice-segmentet.

CEO i Geia Food, Claus Ravnsbo udtaler:
”Vi har med stor interesse fulgt udviklingen i Danton Trading de seneste år og er imponerede over den position, som virksomheden har opbygget i Danmark som den førende importør af fødevarer fra Grækenland og Cypern. Denne position ønsker vi at styrke yderligere, og vi er derfor også meget glade og stolte over, at grundlæggeren af virksomheden, Tony Aharonian, fortsætter sit virke i Geia Food med ansvaret for produktudvikling og kvalitetssikring af varer fra regionen”.

”Med opkøbet får vi adgang til en lang række best-in-class producenter, der gennem de seneste 30 år har opbygget et tillidsfuldt forhold til Danton Trading. Disse relationer vil vi bygge videre på, gennem en fortsat stærk lokal forankring med Tony og hans team i Grækenland. I kombination med vores tilstedeværelse i hele Skandinavien ser vi store muligheder for at bringe endnu flere originale græske produkter på hylderne i såvel Danmark som Sverige og Norge”, uddyber Claus Ravnsbo.

Solidt resultat for 2018

Geia Food A/S opnåede i 2018 et årsresultat på 38 mio. kr., hvilket er en stigning på 9,2 mio. kr. i forhold til 2017. Den samlede omsætning for koncernen har i 2018 passeret 1,5 mia. kr., hvilket er positivt påvirket af opkøbet af Tilab International AB i Sverige i sommeren 2018.

Claus Ravnsbo konstaterer:
”Vi er godt tilfredse med udviklingen i vores forretning, hvor effekterne af vores skandinaviske ekspansion for alvor begynder at vise sig. Vores position på det svenske marked er blevet væsentligt styrket efter vores opkøb af Tilab, og forretningen i Norge oplever også en fin fremgang. Konkurrencesituationen fortsætter med at være benhård, især på det danske detailmarked, hvilket blot understreger vigtigheden af, at vi fortsætter med at brede forretningen ud over flere lande og salgskanaler”.

 

Kontakt vedr. denne pressemeddelelse:
Claus Ravnsbo, CEO, Geia Food, tlf. +45 29 99 18 21

 

Find your local market expert

In Geia Food we are always looking for new and interesting products to launch into the Nordic Countries. We have a long experience and we would like to share this with you.

If you are interested in knowing more please contact our local purchase and sales representatives.