PRESS RELEASE

28.05.2020

Geia Food klar til at accelerere væksten yderligere

2019 har været et særdeles begivenhedsrigt år for Geia Food, hvor især to virksomhedsopkøb i henholdsvis Danmark og Norge står som vigtige milepæle.

”Købet af Danton Trading i maj 2019, har givet os en værdifuld sourcing-platform fra Grækenland, hvor vi med et dygtigt, lokalt team har alle forudsætninger for at udvikle forretningen fra regionen yderligere. I Geia Food er vi passionerede omkring smag og kvalitet, og de originale græske produkter passer derfor perfekt ind i vores portefølje” udtaler Claus Ravnsbo, Group CEO.

I slutningen af 2019 købte Geia Food ligeledes BM Food i Norge, og også her er der store forventninger til udviklingen.

”Med købet af BM Food i Norge har vi fået en adgang til det norske foodservice-marked samt en række brands inden for dagligvarehandelen, som er interessante at videreudvikle. Vi har oplevet en flot udvikling i vores norske selskab siden etableringen i 2015, og vores erfarne norske team, der i dag tæller 15 medarbejdere, er helt klart positioneret til at vækste forretningen kraftigt i de kommende år”.

2019 har været et investeringsår
Geia Food A/S opnåede i 2019 et årsresultat på 29,7 mio. DKK, hvilket er et fald på 8,3 mio. DKK i forhold til 2018. Den samlede koncernomsætning var 1,655 mia. DKK, en stigning på 122 mio. DKK i forhold til foregående år.

”På trods af resultatnedgangen i forhold til 2018 er vi ganske godt tilfredse med årets resultat. Vi har investeret massivt i vores organisation i løbet af 2019, hvor vi bl.a. har etableret lokale indkøbsorganisationer i vores datterselskaber i Norge og Sverige for bedre at understøtte den lokale innovation og eksekveringskraft. Det er en investering i fremtidens vækst, og vi ser allerede nu positive effekter begge steder”.

”Vores primære investering i Geia Food er i mennesker, der kan udvikle vores forretning, og her vil vi fortsætte med at tilføre talent og kompetence i de kommende år” konstaterer Claus Ravnsbo.

Står stærkere end nogensinde før
Geia Food har i de senere år udviklet sig fra at være en dansk virksomhed med kontorer i Norge og Sverige til at være en ægte skandinavisk virksomhed med stor kommerciel tyngde i de markeder, hvor virksomheden er til stede.

”Vi beskæftiger i dag mere end 30 medarbejdere uden for landets grænser og vil i de kommende år yderligere udbygge vores position på de udenlandske markeder. Det er vigtigt for os at være tungt til stede lokalt, hvor vi opererer, så vi kan give vores partnere på kunde- og leverandørsiden de bedste forudsætninger for at udvikle deres forretninger”, fortæller Claus Ravnsbo.

Geia Foods topchef vurderer endvidere ikke, at Covid-19 vil have en større negativ effekt på virksomheden i 2020, og forventningen er således at løfte koncernomsætningen til tæt på 2 mia. DKK, hvor datterselskaberne i Norge og Sverige efter planen vil tegne sig for omkring 600 mio. DKK.

Kontakt vedr. denne pressemeddelelse:
Claus Ravnsbo, Group CEO, Geia Food, tlf. +45 29 99 18 21

 

Find your local market expert

In Geia Food we are always looking for new and interesting products to launch into the Nordic Countries. We have a long experience and we would like to share this with you.

If you are interested in knowing more please contact our local purchase and sales representatives.