Kvalitetskoordinator inom livsmedel

Är du intresserad av att arbeta med livsmedelssäkerhet och CSR? Har du en känsla för detaljerna, men också helheten? Nu har du chansen att bli en del av Skandinaviens ledande leverantör till detaljhandelskedjorna. Sök tjänsten idag!

OM TJÄNSTEN

Geia Food är specialiserat på att utveckla och sälja mat för den skandinaviska detaljhandeln. Företaget arbetar inom tre olika marknadsinriktningar inom FMCG; Private Label, Controlled Labels och storhushåll/industri.

Företagets uppgift är att säkerställa bästa kvalitet till konkurrenskraftiga priser och arbetar nära livsmedelsproducenter runt om i världen. Geia Food är en av Skandinaviens ledande leverantörer inom branschen och sysselsätter 115 medarbetare i Danmark, Norge, Sverige och Finland med en omsättning på 2,8 miljarder SEK. Vad som kännetecknar företaget är ett starkt kundfokus, starka partnerskap med leverantörer och fokus på innovation.

Då Geia Food befinner sig i en tillväxtfas görs nu satsningen på fler medarbetare på kontoret i Karlstad. En av dessa spännande roller som vi nu ska rekrytera till är kvalitetskoordinator. Du kommer vara en av tre medarbetare i kvalitetsteamet som arbetar tätt tillsammans med inköps- och säljteamet.

ARBETSUPPGIFTER 

Som kvalitetskoordinator är du och resten av teamet ansvariga för kvalitetssäkring av både befintliga varor och många nya, som Geia Food kontinuerligt utvecklar i samarbete med kunder och leverantörer. Det är viktigt att du kan ta ansvar och äga hela processen inom de olika produktgrupperna.

Allt sker i nära dialog med vår inköps- och försäljningsavdelning och du kommer att ha en internationell kontakt där du kommer att arbeta på svenska och engelska.

Du kommer att arbeta med:

 • Produktutveckling och produktframtagning i tätt samarbete med inköps- och säljteamet
 • Granska leverantörsdokumentation med fokus på livsmedelssäkerhet och CSR
 • Granskning och godkännande av förpackningar enligt gällande lagstiftning
 • Reklamationer och produktlarm
 • Kvalitetscertifieringar och klassificeringar enligt vissa standards
 • Tät kommunikation med kunder i Sverige och producenter i Europa

Tjänsten passar dig som med din kompetens och dina idéer vill utvecklas i ett företag i stark tillväxt. Arbetet präglas av ett högt tempo där flera projekt löper samtidigt. Detta är något som motiverar dig då det höga tempot är just det du är ute efter!

Företaget osar entreprenörskap där du har stort inflytande över att utforma ditt ansvarsområde – endast du sätter gränserna!

VI SÖKER DIG SOM

Vi söker dig som har en gymnasial utbildning inom livsmedel, universitetsutbildning relaterat till livsmedel eller kvalitetsarbete är meriterande.

Vi ser gärna att du arbetat i en koordinerande roll i projektform tidigare och har erfarenhet från livsmedelsindustri eller detaljhandel.

Specifika krav:

 • God IT och systemkunskap, gärna inom affärssystemet Navision
 • Goda kunskaper i svenska och engelska då kommunikation sker på båda språken.
 • B-körkort då vissa resor förekommer till producenter och leverantörer.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av olika standarder inom livsmedelssäkerhet och CSR

Dessutom kan det sägas om dig att:

 • Du i grund och botten är serviceinriktad och är en skicklig kommunikatör. Du har en god samarbetsförmåga och ser värdet i en givande interaktion med dina partners både internt och externt.
 • Du är problemlösande och kommer med nya förlag samtidigt som du har ett sinne för detaljer och utför ditt arbete med största noggrannhet.
 • Du vågar hålla fast vid dina beslut och professionalism.
 • Du är mycket stolt över att säkerställa kvalitet och är analytisk, strukturerad och systematisk i ditt arbetssätt.
 • Du föredrar högt tempo och tycker att en upptagen och varierad vardag snarare är rolig och utmanande än stressande.

ÖVRIG INFORMATION

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Geia. Vårt önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

ANÖK HÄR:

INFORMATION OM FÖRETAGET

Geia Foods kundbas i Sverige består utav de stora dagligvarukedjorna såsom Axfood, Coop, Bergendahls och ICA. Tillsammans med kunderna utvecklas och förverkligas nya produkter i täta private label-samarbeten.

 

Find your local market expert

In Geia Food we are always looking for new and interesting products to launch into the Nordic countries. We have a long experience and we would like to share this with you.

If you are interested in knowing more please contact our local purchase and sales representatives.